آفتابنیوز : امروز (پنجشنبه) همزمان با ۱۵ آذر ماه، موعد قانونی ارائه لایحه بودجه به مجلس است، ولی برای امسال روال معمول ارائه لایحه انجام نشد،
این در حالی است که هر ساله رئیسجمهوری در موعد مقرر لایحه بودجه را به مجلس ارائه کرده و در نطق بودجه پیرامون لایحه مباحثی را مطرح میکند.
به گزارش آفتابنیوز؛ اما امسال با توجه به تعطیلات پیش روی مجلس و عدم تشکیل جلسه تا ۲۵ آذرماه، دولت لایحه را در وقت قانونی به مجلس ارسال کرد و به دنبال آن نوبخت -رئیس سازمان برنامه و بودجه - طی نشستی در این سازمان به تبیین ابعاد بودجه ۱۳۹۸ پرداخت.
منابع یارانه اضافه شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه در توضیحات خود در رابطه با لایحه بودجه سال آینده گفت که حدود ۱۴۲ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی در نظر گرفته شده است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم پرداخت خواهد شد.
معافیتهای مالیاتی شفاف شد
نوبخت در ادامه به بحث مالیات در بودجه سال آینده اشاره کرد و از اقدامی در راستای شفافیت در این بخش خبر داد.
وی گفت که در پیوستهای بودجه سال ۱۳۹۸ لیست تمام دستگاههایی که از معافیت مالیاتی برخوردارند را اعلام کردهایم تا جامعه و نمایندگان مجلس بدانند چه کسانی از مالیات معاف هستند.
در ادامه این نشست پورمحمدی - معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه - به تشریح جزئیاتی از لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ پرداخت. وی با اشاره به نقش دولت در بازار ارز و اینکه بزرگترین بازیگر آن است، از هدفگذاری برای تامین ۱۴ میلیارد دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان به منظور تامین کالاهای اساسی جامعه سخن گفت. رشد ۲۰ درصدی حقوق کارکنان و بازنشستگان، استمرار اجرای طرح تحول سلامت با منابع ۳۵ هزار میلیارد تومانی و منابع ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی برای یارانه نقدی، به عنوان جزئی از منابع و مصارف هدفمندی یارانهها از دیگر مواردی بود که پورمحمدی به عنوان بخشی از برنامههای دولت در راستای حمایت از معیشت و سلامت مردم به آن اشاره کرد.
سهم صندوق ۳۴ درصد
در ادامه رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که سهم صندوق توسعه ملی به روال قانونی خواهد بود و به ۳۴ درصد افزایش مییابد، البته مکانیزمهایی در نظر گرفته میشود که دولت بتواند در شرایط خاص از ورودی صندوق نیز استفاده کند.
بودجه اضافه شد، مدارس بهانه پول گرفتن از خانوادهها نداشته باشند
در بخش دیگری از نشست بودجه ۱۳۹۸، جریان بودجه آموزش و پرورش و فشاری که برای خانوادهها در مورد دریافت هزینه از آنها وجود دارد مطرح شد که در این رابطه نیز مسئولان سازمان برنامه و بودجه توضیحاتی ارائه کردند.
بنا بر گفته نمکی - معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه - بودجه آموزش و پروش در سال آینده ۲۵ درصد رشد، در برخی بخشها تا ۲۸ درصد و حتی در ردیفهایی تا ۵۰ درصد افزایش داشته است و فکر نمیکنیم دیگر آموزش و پرورش کمبود بودجه داشته باشد و موجب فشار بر خانوادهها شود.
وی همچنین به رتبهبندی فرهنگیان اشاره کرد و گفت که گرچه تاکنون مصوبهای در این رابطه نداشتیم اما حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای آن در ردیفی قرار دادیم تا اگر در سال بعد اجرایی شد بتوانیم تامین مالی کنیم.
اگرچه لایحه بودجه ۱۳۹۸ همزمان با ۱۵ آذر ماه و در موعد قانونی به مجلس ارسال شد اما جزئیات لایحه در اعداد و ارقام فعلا منتشر نشده است و بعد از حضور رئیسجمهوری در مجلس و ارائه لایحه، منتشر و به اطلاع عموم خواهد رسید.
نرخ بنزین در بودجه سال آینده 1000 تومان است
به گزارش ایرنا، 'محمد باقر نوبخت' امروز پنجشنبه در حاشیه نشست خبری خود درباره لایحه بودجه سال ١٣٩٨ در جمع خبرنگاران درباره شایعاتی مبنی بر افزایش نرخ بنزین افزود: آنچه در این لایحه بودجه برای افزایش قیمت حامل های انرژی منظور کنیم باید در تبصره ١٤ خود رانشان بدهد؛هیچ افزایش قیمتی بیش از ١٠٠٠ تومان برای بنزین محاسبه نشده است.
وی اظهارداشت: اما ماده ٣٩ قانون برنامه پنجم هر زمان به دولت اجازه می دهد که نسبت به اصلاح قیمت ها اقدام کند و منابعی را هم بدست می آورد صرف اقشاری که در قانون مشخص کرده، می کند.
نوبخت تصریح کرد:ارقامی که برای حامل های انرژی مطرح می شود از مبنای درستی برخوردار نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: دولت برای این که بتواند فشار تورمی را از روی خانوار و بنگاه ها کاهش دهد، درخصوص خانوارها مقید است ١٤ هزارمیلیارد دلار که بخش عمده درآمدهای ارزی دولت است با نرخ ٤٢٠٠ تومان برای هر دلار برای کالاهای اساسی و مایحتاج روزمره مردم اختصاص دهد.
به گفته وی، دولت از مابه التفاوتی که از پتروشیمی ها، پالایشگاه ها و فولاد بدست می آورد، به صورت بسته های جبرانی در بین مردم توزیع می کند.
***حمایت دولت از بنگاه ها در بودجه 98
نوبخت گفت: برای کاهش فشار از بنگاه ها، برای سال ٩٨ تلاش داریم برای بنگاه ها از محل مابه التفاوت نرخ سود تسهیلاتی که بانک ها می دهند، کمک بلاعوض و وجوه اداره شده داشته باشیم.
*** جلوگیری از ریزش اشتغال موجود در بودجه 98
وی تصریح کرد: همچنین براساس تبصره ١٨ دولت مقید است که با ١٤ برنامه ای اجرایی خود فرصت های شغلی جدیدی ایجاد کند، همچنین با تخصیص یک میلیارد دلاری از منابع صندوق توسعه ملی از ریزش اشتغال موجود جلوگیری کند.
*** رشد 12 درصدی منابع و مصارف بودجه 98 نسبت به امسال
وی افزود: در لایحه بودجه سال ٩٨ و ضمائم آن اعداد تفصیلی و ارقام کمی به روزی که رییس جمهوری در مجلس حضور می یابند واسپاری شد، به طور قطع برنامه بودجه موظف است در جهت تببین و تفصیل همه ارقام برنامه های مختلف را ارایه و اطلاع رسانی کند.
وی اضافه کرد: اعتبارات کل منابع و مصارف ٤٣٣ هزارمیلیارد تومان با رشد ١٢ درصد نسبت به سالجاری تلقی می شود.
***بودجه عمرانی سال 98، 3 هزار میلیارد تومان رشد دارد
وی درباره اعتبارات عمرانی گفت: اعتبارات عمرانی در بودجه 98 بالغ بر ٦٥ هزار میلیارد تومان است که در سالجاری این اعتبار ٦٢ هزارمیلیارد تومان بود که 3 هزار میلیارد تومان رشد را نسبت به بودجه امسال نشان می دهد.
وی افزود: همچنین بودجه عمرانی سال 97 از مبلغ 62 هزار میلیارد تومان تا نیمه اول امسال بیش از ٣٢ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درخصوص یارانه ها تصریح کرد: آن بخش از یارانه های مستقیم که در چارچوب قانون هدفمندی یارانه ها برای سال ١٣٩٨ لحاظ شد در تبصره ١٤ منظور کردیم در اینجا منابعی که از محل افزایش قیمت ها تسهیل می شود در مجموع در حد ١٤٢ هزار میلیارد تومان است.
وی اظهارداشت: طبق تبصره ١٤ این مبلغ از یک سو از منابع افزایش برق، گاز و بنزین و از سوی دیگر مصادیق مصرف نقدی برای هر ایرانی ٤5 هزارو ٥٠٠ تومان پرداخت می شود که مجموع ان ٤٢ هزار میلیارد تومان است.
وی اضافه کرد: همچنین در بخش دیگر ٧ هزارمیلیارد تومان برای کاهش فقر مطلق و ٤ هزارمیلیارد تومان برای بیمه سلامت خواهیم داد و بخشی مرتبط به پرداخت کمک زنان سرپرست خانوار است.
*** بودجه مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد 5 برابر شد
نوبخت ادامه داد: البته آن بخش که مربوط به تسهیلات از وجه قرض الحسنه است در بانک مرکزی اعمال می شود، مشابه سنوات گذشته است که برای رفاه اجتماعی بودجه خانوارها را افزایش دادیم تا جایی که مستمری خانواده های بهزیستی و کمیته امداد بین ٣ تا ٥ برابر نسبت به دو سال گذشته افزایش یافت.
وی افزود: تلاش داریم همین مقادیر منابع محدود بودجه را به نوعی مصرف کنیم که توجه به اقشار کم درآمد افزایش یابد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: دولت سعی دارد برای بیش از 76 هزار پروژه ناتمام استانی و ملی موجود، از مشارکت مردم برای واگذاری ها و مشارکت با بخش غیردولتی استفاده کند.
وی اظهارداشت: به طوری که در 14 جلدی که امروز به مجلس شورای اسلامی ارسال شد که برای عبور از شرایط تحریم ها در یک جلد همه طرح ها و پروژه هایی که سال آینده قرار است واگذار یا با مشارکت مردم انجام شود، به صورت علنی در سایت منتشر شده تا کسی از رانت اطلاعاتی استفاده نکند.